{ "title": "Halsizlik Yorgunluk", "image": "https://www.halsizlik.gen.tr/images/Halsizlik-Yorgunluk-32.jpg", "date": "20.01.2024 10:39:12", "author": "Kürşat YILDIRIM", "article": [ { "article": "
Halsizlik Yorgunluk, Yorgunluk, uyuşukluk, mod düşüklüğü, negatif enerji ve yaşama kayıtsızlık; halsizlik olarak isimlendirilir. Yorgunluk halini iki şekilde açıklamak gerekir. Beyin yorgunluğu ve fiziksel yorgunluk, fakat her ikisinde de ihtiyacımız olan en önemli şey uyuyarak dinlenmek olacaktır. Havaların soğuması ile pencerelerin kapanması zaruri hale geldi. Dinleneceğimiz odanın havasız olması bizlerin yorgun uyanmasına neden olur. Vücudumuzun ihtiyacı olan temiz havanın odamızda olması bizleri bir nebze sabahları yorgun uyanmaktan alıkoyacaktır.

Fiziksel yorgunluk çeken kişiler bir süre sonra zihinsel olarak da kendilerini yorgun ve halsiz hisseder. Bu durumun anlaşılmasından itibaren soruna yol açan nedenlerin araştırılması ve ortadan kaldırılması gerekir. İnsanda fiziksel yorgunluk başladığında günlük hayatın akışı içinde fiziki gücünde yetmediği ortaya çıkar. Zihinsel yorgunlukta ise konsantrasyon bozukluğu, dikkat dağınıklığı ve uykulu bir hal ortaya çıkar.

Halsizlik Yorgunluk belirtileri nelerdir?

Baş ağrılarının sık sık tekrar etmesi, halsizlik ile kasık ağrıları, karın ağrıları, bel ve boyun ağrıları var ise zaman zaman başkalarına zarar verme düşüncesi, nefes darlığı, gün içinde uyuma ihtiyacı, kalp ritim bozuklukları oluşuyor, araba kullanırken yeşil yandığı halde duruyor iseniz, asabi bir durumda iseniz, halsizliğin ve yorgunluğun kurbanısınız demektir.

Halsizlik ve yorgunluk oluştuğunda hemen doktora gitmeye gerek yoktur. Ağır vakalarda ağzınızdan ya da vücudun diğer bir yerinden kan gelmesi, uyku, beslenme sorunu ve stresiniz olmadığı halde birkaç hafta devam etmesi, cilt kuruluğu, aşırı kilo alımı, aşırı üşüme gibi durumlarda dahiliye hekimine başvurmak gerekir.

Halsizlik yorgunluk için neler yapılabilir?

İlk önce yapmanız gereken uyku düzeninizi gözden geçirmektir. Günlük sekiz saat uykunun uyunması şarttır. İş ve sosyal yaşamın getirdiği stresin aşılması için istirahat zamanlarınızda yeşili bol olan yerlerde gezmek halsizlik ve yorgunluğa iyi gelecektir. Beslenme alışkanlıklarını gözden geçirmekte uyku kadar önemlidir.

Akşamları ağır yemekler yemek enerjinizi alacak ve sizin sabah yorgun kalmanıza neden olacaktır. Yağlı yemeklerden ve ham şekerden uzak durmak gerekir. Spor yapmak kendinize olan öz güveni yeniden kazanmanızı sağlayacaktır.

Sigara alkol kandaki C vitamini ve diğer enerji depolarını pasifize edeceğinden kendinizi yorgun hissedeceksiniz, bu tür alışkanlıklardan uzak durmanız sizin fiziki gücünüzün yerine gelmesini sağlayacaktır.

Gün içinde öğle yemeğinden sonra uykunuz gelmesi normaldir. Fakat karnınız tok iken uyumamaya çalışın. Mümkünse saat 15:00 gibi 15 dakika uyuyun. Saat 16:00 gibi şekeriniz iyice dip yapacağından bir tane elma, portakal, muz ya da birkaç tatlı bisküvi atıştırın, eğer şekerinizin iyice düşmesini beklerseniz bazı hastalıkların ortaya çıkışını tetikleyebilirsiniz.

Yaşamların yok olması, çaresiz hastalıklar yorgunluk ve halsizliğin yanında çok daha büyük rahatsızlıklardır. Zihinsel yorgunluğunuzu atmak için yapmayı isteyip de yapamadığınız şeyler vardı, onlar için elinizden geleni yaptınız, bundan sonra hayatı akışına bırakın, öyle ki içinde bulunduğunuz durumda olmayı isteyen birçok insan olduğunu unutmayın.

" } ] }