{ "title": "Halsizlik Uyku Hali", "image": "https://www.halsizlik.gen.tr/images/halsizlik-uyku-hali.gif", "date": "21.01.2024 01:10:08", "author": "İdris", "article": [ { "article": "
Halsizlik uyku hali, devamlı bir hale gelmiş olan halsizlik zamanla kronik yorgunluk sendromuna dönüşebilir. Bunun sonucunda kişide yorgunluğa bağlı uyku hali etkili olmaya başlar. Uzun süren halsizlik, yorgunluk ve uyku hali durumlarında, mutlaka doktora gidilmelidir. Kişilerin halsizlik hissetmesi, az enerji gerektiren işleri bile yapamaması, sürekli uyku halinin içinde olması halinde yorgunluk sendromu açısından sorgulanmaları gerekir. Halsizlik ve yorgunluk tek başına bir hastalık olarak kabul edilmese de bir hastalığın belirtisi olarak yaşanıyor olabilir.

Halsizlik ve yorgunluk hangi hastalıkların belirtisi olarak yaşanabilir?

Kişilerin dinlenerek rahatlayamaması, bu halin 6 aydan fazla sürmesi kronik yorgunluk olarak kabul edilmelidir. Bu kişilerde uykuya meyilli olma, evden çıkmak istememe, eklem ağrıları, kas ağrıları, kemik ağrıları, hareketsizlik gibi etkilere neden olur. Halsizlik yoğun işlerden sonra, enfeksiyonlardan sonra herkeste gelişebilir. Ancak dinlenmeyle geçmeyen halsizlik durumunda, kronik yorgunluk varlığı düşünülmelidir. Kullanılan bazı ilaçlar, düzensiz bir yaşam tarzı, sağlıksız beslenme, enfeksiyonlar, aşırı kilo, hormonal hastalıklar, alkol bağımlılığı, sistemik hastalıklar, kanser gibi etkiler nedeniyle halsizlik ve yorgunluk meydana gelebilir.

Halsizlik ve yorgunluk en fazla kimlerde etkili olur?

Halsizliğin uzun süre devam etmesiyle kronik yorgunluk halini alması, genellikle gözden kaçan bir sorun olarak dikkat çekmektedir. Daha fazla eğitimli, çalışan ve gelir seviyesi yüksek olan toplum kesiminde etkili olmaktadır. Kadınlarda özellikle 30-50 yaş arasında %70 oranında etkili olmaktadır.

Kronik yorgunluk belirtileri nelerdir?
Halsizliğin önlenmesi için alınacak önlemler nelerdir?
" } ] }