{ "title": "Geçmeyen Yorgunluk", "image": "https://www.halsizlik.gen.tr/images/gecmeyen-yorgunluk.jpg", "date": "21.01.2024 06:21:14", "author": "gökhan gülkal", "article": [ { "article": "Geçmeyen Yorgunluk, kişinin günlük aktivitelere başlamak için yeterli enerjiyi bulamaması, tükenmişlik hissetmesidir. Bu sorun sıklıkla; halsizlik, güçsüzlük, isteksizlik, yıpranmışlık, sıkıntı gibi ifadelerle tanımlanır.

Geçmeyen Yorgunluk temelinde 4 unsur bulunur
Geçmeyen yorgunluk Neden Olur?

Geçmeyen Yorgunluk çoğunlukla bir hastalık bulgusu olmakla birlikte, kronik yorgunluk sendromunun kendisi de olabilir. Viral, bakteriyal ya da parazitik enfeksiyonun, karaciğer ya da böbrek hastalığının, kansızlık ve benzeri kan hastalığının, hormonal hastalıkların, kandaki vitamin ve mineral eksikliklerinin, beslenme ve uyku bozukluklarının neticesinde oluşabilir. Tiroit hormon yetmezliği, büyüme hormonu yetmezliği, böbreküstü bezi yetmezliği ve hipoglisemi gibi hormonal etkenler erken dönemde gözden kaçabilir.

Kronik yorgunluk sendromu, sürekli ve tekrar eden ve birçok sistemi etkileyen nedensiz bir hastalıktır. Geçmeyen Yorgunluk, yatak istirahatiyle geçmediğinde sürecin sonu bitkinliğe yol açar.

Geçmeyen Yorgunluk Belirtileri Nelerdir?

Fiziksel Tükenmişlik Bulguları
Duygusal Tükenmişlik Bulguları
Zihinsel Tükenmişlik Bulguları
Geçmeyen yorgunluk için Yapılması Gerekenler
Geçmeyen Yorgunluk sendromu, titiz, hırslı, mükemmelliyetçi, tezcanlı, çabuk sinirlenen kişilik yapılarında daha sık görülür. Şehir hayatının ve çalışma yoğunluğunun sonucu olarak çalışanlar kendilerini daha yorgun hisseder. Kadınlar erkeklerden daha büyük risk altındadır.
" } ] }