{ "title": "Aşırı Halsizlik", "image": "https://www.halsizlik.gen.tr/images/asiri-halsizlik.gif", "date": "21.01.2024 08:59:47", "author": "Peyzaj", "article": [ { "article": "
Aşırı halsizlik, sürekli devam eden halsizlik ve bitkinlik hali kronik yorgunluk olarak tanımlanmaktadır. Yaşanan halsizlik hissi eğer iki haftadan uzun süredir devam ediyorsa mutlaka doktora başvurulmalıdır. Kişi kendini sürekli bitkin hissediyor ve bu durum günlük aktivitelerini engelliyorsa kişi mutlaka Uzman bir doktor tarafında muayene edilerek ayrıntılı bir şekilde araştırılmalıdır.

Halsizlik ya da yorgunluk aslında bir hastalık değildir. Yaşam kalitesindeki düzensizlikler nedeni ile ortaya çıkabilecek bir hastalığın habercisi olarak tabir edilebilir. Aşırı halsizliğe maruz kalan kişilerde genellikle geçici ya da teşhis konulabilen bir hastalığın varlığı söz konusu olabilir.

Aşırı Halsizlik Neden Olur?
Aşırı halsizlik erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülen bir sorundur. Çoğu kez tanımlanamadığı için tanı konulamamaktadır. Daha çok eğitim düzeyi yükse, çalışan ve gelir seviyesi yüksek kişilerde ortaya çıkmaktadır.

Aşırı Halsizlik Belirtileri Nelerdir?
Aşırı halsizliği kontrol altına almak için mümkünse iş yoğunluğunu azaltmak gerekir. Bazı durumlarda iş hayatına biraz ara vermek faydalı bir yaklaşım olacaktır. Yoga ve meditasyon yine halsizlik ile mücadele de faydalıdır. Ayrıca doktor gözetimi altında vitamin ve mineral desteği almak aşırı halsizliği biraz olsun hafifletebilir. Stresli ortamlardan uzaklaşmak yine sorunu kontrol altına almak için etkili olabilir.
" } ] }